المشاركات

طريقة عمل شوربة العدس

طريقه عمل البيتي فور

صورة
طريقه عمل البيتي فور https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=9081443814539599816#editor/target=post;postID=3485424366842758026 المكونات  نصف كيلو دقيق ٣٧٥جرام زبده نيوزيلاندا كوب سكر بودره بيضتين فانيليا زرة ملح (((التحضير))) نصف الزبده فى إناء عميق ونخفق فيها بالمضرب حتى تصبح لونها كريمى ثم نضيف السكر ونخفق ثم نضيف البيضتين والفانيليا ونخفق حتى تتجانس مع بعضها ثم نضيف الدقيق ونقلب جيدا حتى تمتزج المكونات ثم نضيف على قطعه من العجينه ملعقتين كبار كاكاو خام ونقلب جيدا حتى تتجانس مع بعضها ثم نضعها في كيس حلواني أو ماكينه البيتى فور ونشكلها ثم تخبز فى درجه حراره ١٥٠لمده ٢٠ دقيقه ثم نزينها بالشكلاته السيحه  والفرماسى.    وبالهنا والشفا

طريقة عمل القرص الفلاحي

صورة
 طريقة عمل القرص الفلاحى https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=9081443814539599816#editor/target=post;postID=7119696381426107499 المكونات كيلو دقيق ربع زبده بلدى ٥٠جرام زيت خميره فوريه لبن رايب

طريقة عمل الكوردن بلو

صورة
طريقة  الكوردن بلو  https://ema1984.blogspot.com/?m=1 بانيه متبل  جبنه رومى  سوسيس  زيتون اسود  بيض  فلفل اسود  ملح   بقسماط  فيچيتار حار  (((طريقة التحضير)))  ناخذ قطعه من البانيه موضع فوقها شريحه من الجبنه الرومى وفوقها سوسيس ثم فوقها زيتون اسود ثم تغطا بقعه من البانيه ونضعها فى البيض ثم فى البقسماط ثم نضعها فى الزيت الساخن وتتحمر فى الاتجاهين ونخلص كل الكميه ثم نضع فى طبق تقديم وبالهنا والشفا.

طريقة عمل فطيرة البيض بالخضار

صورة
طريقة عمل فطيرة البيض والخضار  (((المكونات)))  _بضتين   _ملح  _زيت  _فلفل الوان  _بصل مفروم  _جلدت طماطم  _زيتون اسود  _فلفل اسود    _جبنه موزدريلا  _جبنه رومى (((طريقة التحضير)))  يضاف البيض فى وعاء ثم الملح والفلفل الاسود ويضرب بشوكه جيدا ثم نضيف عليه باقى المكونات ونحضر طاسه ونضع فوقها نقتطين زيت ونوزعهم داخل قاع الطاسه ثم نصب الخليط وتغطيه ونتركه على نار هادئه ثم تقلب على الوجه الثانى ونضع فوقها الجبنه الموزدريلا والجبنه الرومى وتغطيه حتى تأخذ لون احمر من أسفل والجبنه تسيح ثم نضعها فى طبق التقديم وبالهنا والشفا.

طريقة عمل البوفتيك

صورة
طريقة عمل البوفتيك https://ema1984.blogspot.com/?m=1 (((المكونات))) _كيلو لحمه  _اربعه بصل كبير  _فلفل اسود _بصل بودر  _توم بودر  _بهارات لحمه   _ملح  _كمون  _دقيق  _ڤيچتار _بيض  (((طريقة التحضير)))  اولا لو اللحمه الشرايح سميكه ندوق فوق كل قطعه شويه ونحضر البصل وننضفه ونفرمه كويس جدا ثم نضع فوقه القليل من الملح ويقلب ويترك دقيقه ثم نحضر مصفاه لتصفية البصل ونضع فيها البصل وتضغط عليه جامد لحد ما ينزل الميه بتاعت البصل نضع ميه البصل على اللحمه ونضع فوقها جميع التوابل وتقلب جيدا ونتركها ساعتين او اكتر فى الثلاجه ثم بعد  نحضر  طبق ونضع فيه الدقيق على الفيچتار ونقلب جيدا ثم فى طبق آخر نضع فيه البيض وعليه شويه فلفل اسود وشويه ملح وشويه من ماء البصل الا فى التنبيه مع اللحمه ونقلب جيدا ونسخن الزيت ثم نحضر قطع اللحمه نضعها فى البيض ثم فى الدقيق والڤيچتار ونقلبهم على الجانبين ونضعهم فى الزيت الساخن ونقلبهم ونخلص كل الكميه بنفس الطريقه ونضعه فى طبق التقديم 

طريقة عمل كباب الحلهeman

صورة
طريقة عمل كباب الحله ht ://m.youtube.com/channel/UCE4q2BjGBeqyDrvv2TvKkhA   (((المكونات))) -كيلو لحمه              -اربعه بصله مكعبات -ملح           -زيت            -مكعب زبده   -فلفل اسود    -بهارات لحمه    -مياه للتزويد     (((التحضير)))  نحضر وعاء ونضع بداخله اللحمه المكعبات ,ثم نضع فوقه البصل ونتركه على نار هادئه, مع التقليب ونضع فوقها كوب من الماء, ومن حين لآخر نضع شوية ماء ,ثم نضع الملح حسب الرغبه حتى دخل فى النضج ,ويتشرب الماء نضع مكعب الزبده وقليل من الزيت ,ثم نضيف الفلفل الاسود والبهرات ,ثم نضع فحمه على النار مباشر حتى تصبح حمراء ,وتنقلها بمعلقتين ونضعها فى طبق استلس صغير أو ورقة فويل ,فى داخل حله اللحمه نضع الفحمه, ثم نضع على الفحمه قطره من الزيت ثم تغطى الحله حتى يصبح الدخان داخل الحمه ,وتقدم فى طبق التقديم.